BASF a anunțat că azi s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, în timpul unor lucrări la conducte care se efectuau la uzina din Ludwigshafen, orașul unde BASF își are și sediul. Conducerea BASF anunță că 14 unități de producție din zona platformei de la Ludwigshafen au fost închise, ca măsură de precauție.

Cel puţin o persoană a murit şi alte şase au fost rănite, în timp ce şase muncitori sunt daţi dispăruţi, potrivit unui nou bilanț. 

Mai mulţi angajaţi au fost răniţi, în timp ce alţii sunt încă daţi dispăruţi în urma deflagraţiei produse pe platforma BASF.

Într-un incident separat, patru angajați fuseseră răniți mai devreme în urma unei explozii - se pare de gaz - care a avut loc la o altă facilitate BASF, aflată în apropiere, la Lampertheim. Această explozie se produsese la ora locală 8:30. În fabrica de la Lampertheim se fac aditivi pentru materiale plastice. 

Pentru explozia care a avut loc în Ludwigshafen nu se cunosc deocamdată cauzele.

În orice caz, activitatea din ambele fabrici a fost oprită.

Un nor gros de fum a acoperit zona, dar conducerea BASF a anunţat că acesta nu este toxic.

Totuşi, persoanele care locuiesc în apropierea fabricii au fost sfătuite să ţină ferestrele şi uşile închise.

Chiar şi aşa, unii locuitori au acuzat probleme respiratorii.

BASF este cea mai extinsă companie de produse chimice din lume. Are peste o sută de mii de angajaţi, în circa 80 de țări.

Complexul BASF din Ludwigshafen, situat la circa 80 de kilometri sud de Frankfurt, este cea mai mare uzină chimică. Se întinde pe 10 kilometri pătrați și are 39.000 de angajați.