Stratul de zăpadă a ajuns la aproape un metru pe Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, la altitudini de peste 1600 de metri. Drumarii au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii depuse. Cinci tineri au rămas blocaţi pe Transfăgărăşan din cauza viscolului şi au fost salvaţi de echipele Salvamont.

Administratorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Cristian Toma, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că în urma căderilor de zăpadă din ultimele 24 ore stratul de zăpadă pe Transfăgărăşan, la altitudini de peste 1600 de metri, atinge aproape un metru.

Transfăgărășanul a fost închis de la ora 13:00, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, pentru ca drumarii să îndepărteze zăpada care este viscolită, a anunțat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

„Lucrătorii Districtului Drumuri Naţionale de la Piscul Negru lucrează pentru îndepărtarea zăpezii şi lărgirea părţii carosabile. Şi Salvamont Argeş este prezent în zonă cu patrulă de permanenţă la baza de salvare montană Cota 2000”, a spus Cristian Toma.

Sunt probleme și pe Transalpina. În unele locuri stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. Drumarii au decis încă de sâmbătă dimineaţă să închidă porţiunea de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, practic, partea cea mai spectaculoasă a şoselei.

Administratorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş sfătuieşte turiştii să nu se aventureze pe munte în aceste zile. Şi salvamontiştii din judeţul Prahova recomandă turiştilor să nu se aventureze pe munte, traseele turistice montane din Munţii Bucegi şi Munţii Ciucaş fiind declarate temporar închise.

Sursa: Mediafax