Reporterii Russia Today (RT) „au realizat” o știre, preluată de toate posturile TV federale rusești, despre un restaurant american care, în onoarea zilei de naștere a președintelui rus, ar fi oferit clienților săi un nou burger – Putinburger, iar TASS „a discutat” și cu angajații restaurantului. În realitate acest burger nici nu există, iar numele citat de TASS nu figurează în lista angajaților restaurantului.

Știrea a fost falsificată de RT cu complicitatea unei angajate de origine rusă, a declarat ulterior Sean Ryan, reprezentantul oficial al restaurantului cu pricină din New York, Lucyʼs Cantina Royale, potrivit The Guardian.

În reportajul răspândit de agenția Ruptly (deținută de RT), Tamara – o angajată a restaurantului a declarat că la aniversarea a 65 de ani ai lui Vladimir Putin, localul va oferi clienților un burger care cântărește 1.952 de grame, anul de naștere al președintelui rus.

„Restaurantul nostru niciodată și sub nicio formă nu a sărbătorit ziua de naștere a lui Vladimir Putin și nu servim Putinburger. Tamara Ilizarova, cea care a participat la filmare, a mințit susținând că realizează un proiect pentru facultate”, a declarat Sean Ryan.

Ilizarova cu colega sa Daria Pauto, care a oferit un comentariu despre „Putinburger” agenției TASS, au fost suspendate de la locul de muncă pe durata anchetei și cele două vor fi în curând concediate. Ryan a menționat de asemenea că restaurantul nu a avut niciodată un manager pe nume Ted Bryan, pe care îl citează agenția rusă TASS.

Reprezentantul restaurantului a adăugat că avocații vor descâlci până la urma această problemă.

Șeful serviciului de presă al RT, Anna Belkina a declarat că nu exista niciun motiv să se îndoiască de veridicitatea reportajului, mai ales că totul a fost confirmat de „managerul” Ted Bryan pentru TASS.

Sursa: paginaderusia.ro