Toate conturile postului de televiziune rusesc RT au fost blocate în Marea Britanie, a declarat pe Twitter redactorul-șef al canalului de televiziune Margarita Simonian.

„Ne-au închis conturile în Marea Britanie. Toate conturile. „Decizia nu poate fi revizuită”. Trăiască libertatea de exprimare!", a scris Simonian.

Într-o conversație cu RBC, Simonian a declarat că decizia nu este surprinzătoare. Ea a menționat că motivul pentru înghețarea conturilor îi este necunoscut, dar a admis că ar putea fi asociat cu noile sancțiuni.

Habar nu avem care este motivul, deoarece nici ieri, nici cu o zi înainte, sau cu săptămâni în urmă, nimic diferit nu s-a întâmplat cu noi și nu au existat niciun fel de amenințări la adresa noastră. Probabil, dar aceasta este doar ipoteza noastră, din cauza faptului că așteptăm anunțarea unor noi sancțiuni britanice și americane. Poate că aceasta este explicația. Acum avocații noștri încearcă să afle cauza problemei”, a declarat redactorul-șef RT.

Un punct de vedere a exprimat și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a declarat că blocarea conturilor RT în Marea Britanie sugerează că „Londra a plecat din Europa, uitând toate obligațiile care îi revin în temeiul libertății de exprimare”, potrivit „RIA Novosti”.

Anterior, Ofcom, autoritatea de reglementare britanica în zona audiovizuală, a acuzat RT de părtinire în ceea ce privește reflectarea activității societății Cuadrilla, specializata în gaze de șist. Ofcom a înregistrat 15 încălcări ale legislației în materia audiovizuală în timpul transmisiilor RT și a început o investigație împotriva postului tv de propaganda al Rusiei.

Înainte de aceasta, în 2014, autoritatea de reglementare britanica a constatat încălcări de către RT a deontologiei profesionale în cadrul subiectelor legate de reflectare crizei din Ucraina. În special, canalul a fost acuzat ca a prezentat evenimentele din Ucraina exclusiv din poziția autorităților ruse.

sursa: Paginaderusia