Au venit la propunerea conducerii regiunii să discute problemele pe care le întâmpină zilnic, însă au fost nevoiți să aștepte în hol din cauza ascensoarelor defectate. Este cazul persoanelor cu dizabilități locomotorii din regiunea Orenburg (Federația Rusă) care au dorit să participe la masa rotundă „Pentru un mediu fără obstacole”, organizat anume pentru a discuta subiectul privind accesibilitatea în locurile publice pentru persoanele care se deplasează în scaune cu rotile.

Evenimentul urma să aibă loc la data de 4 octombrie în incinta unei biblioteci din orașul Orenburg. Însă, din cauza ascensoarelor defectate persoanele cu dizabilități locomotorii n-au putut urca la etajul 3, unde avea loc forumul, transmite lenta.ru cu referire la agenția „Orenburjie”.

Într-un final, autoritățile au decis ca evenimentul să se desfășoare în holul bibliotecii. Viceguvernatorul regiunii, Pavel Samsonov, a adus scuze persoanelor adunate. Oficialul a declarat că biblioteca a primit banii pentru efectuarea lucrărilor de reparație încă vara și a promis că acest caz va fi investigat.

----Amintim că nu este primul caz când autoritățile locale din federația Rusă sunt implicate în acțiuni nechibzuite. Acum o lună presa rusă a scris despre un bărbat orb din Sahalin care, mai mult de jumătate de an, a cerut de la autorități un baston alb, dar a primit televizor.

Bărbatul a rămas foarte surprins de cadoul necorespunzător, a vrut să-l returneze Fondului de Asigurări Sociale, dar lipsa bastonului l-a împiedicat să ajunge la sediul instituției.