Forțele de ocupație rusești din Donbas au efectuat exerciții militare în care au simulat operațiuni ofensive împotriva Ucrainei, anunță pe pagina sa de Facebook coordonatorul grupului „InformSoprotivlenie” (IS), deputatul ucrainean Dmitri Timciuk.

„Sub conducerea comandamentului Armatei a 8-a a Districtului militar Sud al Forțelor Armate Ruse, Corpul de armată I – AK DNR și II – AK LNR (subordonate Armatei a 8-a) au finalizat un exercițiu militar în timpul căruia a fost simulată desfășurarea unor acțiuni ofensive”, se spune în mesajul lui Timciuk.

Armata de ocupație a exersat forțarea unor bariere de apă (râuri) și a verificat sistemul de alertă publică folosind sirene și mass-media.

În baza rezultatelor acestor exerciții, comandantul Armatei a 8-a a Forțelor Armate Ruse, generalul Kuzovlev a decis să efectueze exerciții tactice de brigadă care să implice unitățile de artilerie și forțarea obstacolelor de apă.

Acest fapt denotă natura ofensivă a manevrelor militare ale unităților și subunităților separatiste, precizează coordonatul IS.

Situația în zona liniei de demarcație din Donbas între forțele separatiste proruse și armata ucraineană rămâne tensionată. Potrivit Statului Major al Armatei Ucrainei, în ultimele 24 de ore separatiștii au lansat 19 atacuri cu lansatoare de grenade și arme de foc de calibru mic, în urma cărora au fost răniți doi militari ucraineni.

Sursa: paginaderusia.ro