Stadion nemaivăzut în lume! O arenă sportivă din Rusia are 18.000 de locuri în afară. Nu a fost o greșeală de proiectare în sine, ci mai degrabă soluția inediată la o cerință impusă de FIFA pentru a găzdui meciuri la Campionatul mondial de fotbal de anul viitor, respectiv de minimum 35.000 de locuri.

Unul dintre stadioanele din Rusia care va găzdui meciurile din vara viitoare de la turneul final este cel din Ekaterinburg, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu cei de la FC Ural.

Stadionul care va găzdui patru meciuri din faza grupelor de la Campionatul Mondial de anul viitor are o peluză care cu siguranță va oferi suporterilor o experienţă diferită. Asta este posibil pentru faptul că se află situată în afara stadionului.

Pentru a putea mări capacitatea Arenei Ekaterinburg, care va găzdui meciuri contând pentru Cupa Mondială din Rusia de anul viitor, constructorii s-au gândit ca una dintre noile peluze să fie deja ridicată, doar că aceasta se află în afara incintei.

Lucrările la noua peluză nu sunt momentan finalizate, dar stadionul trebuie să fie predat înainte de startul turneului. La fel de interesant este faptul că după ultimul meci din Cupa Mondială, Arena Ekaterinburg va intra într-un alt proces de modernizare. 

Sursa: Digi24