Mii de susținători ai organizației antimigranți Pegida s-au strâns duminică în orașul german Dresda (est) pentru a marca împlinirea a doi ani de la înființarea mișcării.

Potrivit grupului de cercetare Durchgezaehlt, între 6.500 și 8.500 de persoane au venit în Theaterplatz din Dresda, în timp ce alte câteva sute de contrademonstranți protestau la o anumită distanță, scrie Agerpres.

Evenimentul este însoțit de o prezență masivă a poliției. Până în prezent nu s-au înregistrat confruntări semnificative, potrivit poliției.

Pegida (acronimul german pentru „Patrioți Europeni împotriva Islamizării Occidentului'') a provocat senzație pe scena politică germană când membrii săi au mărșăluit acum doi ani în Dresda, determinând apariția unor grupuri similare în alte orașe.

Marșurile Pegida sunt marcate de aversiunea membrilor săi față de răspândirea culturii musulmane, preocupați că statu-quo-ul politic nu funcționează pentru ei și suspectând media tradiționale că nu relatează precis argumentele lor.

Un marș care a avut loc anul trecut pentru a marca împlinirea unui an de la apariția Pegida a provocat confruntări între membrii organizației și detractorii săi.