Autoproclamata „Republică Populară Doneţk” din estul Ucrainei, care este controlată de Rusia, și-a deschis luni, 25 septembrie, o „misiune” în orașul Marsilia, Franța, sub conducerea lui Hubert Fayard, un politician francez de extremă dreaptă, informează portalul EUobserver.

„Vom coordona ajutoarele umanitare, institui schimburi de studenți și implementa sarcini de informare - vrem să informăm oamenii din Franța cu privire la ceea ce se întâmplă în Donbas”, a declarat el, transmite agenția rusă de știri Tass.

Precizăm că Franța a refuzat să recunoască oficial reprezentanța autoproclamatei republici Donețk, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Franței în Ucraina.

„Așa-numitul «Centru Reprezentativ în Franța al Republicii Populare Donețk» este înregistrat cu statutul unei asociații de utilitate publică în conformitate cu legea din 1901, care nu necesită o autorizare prealabilă. Autoritățile franceze nu recunosc oficial această asociație, care nu are statut diplomatic și nu poate obține privilegiile și imunitățile asociate acesteia”, scrie în comunicatul diplomației franceze.