Un locuitor din Krasnodar, în sudul Rusiei, a fost reținut sub suspiciunea de ucidere și dezmembrare a unei femei. Poliția regiunii verifică posibila implicare a deținutului în alte infracțiuni nesoluționate de la sfârșitul anilor 1990, informează Interfax, citând o sursa din cadrul Procuraturii.

Anchetatorii suspectează că bărbatul ar putea fi responsabil de dispariția a cel puțin zece persoane, a declarat sursa, adăugând că, între timp, suspectul este anchetat pentru uciderea unei femei din districtul Prikuban, regiunea Krasnodar.

Sursa „Interfax” a precizat că polițiștii au dat de urma suspectului după ce a fost găsit un telefon mobil cu „selfie-uri” în care acesta apărea împreuna cu rămășițele persoanei ucise.

Anterior, tot pe 25 septembrie, canalul „Mash” de pe Telegram a anunțat ca SKR (Comisia de anchetă din Rusia - n.r) a arestat o familie de canibali din regiunea Krasnodar, care din 1999 a răpit, ucis și consumat carnea a mai multor victime. Potrivit Mash, este vorba despre uciderea a cel puțin 30 de persoane.

Sursa agenției a confirmat că persoana reținută este Dmitri Bakșeev, născut în 1982. Poliția ar fi arestat-o și pe soția acestuia, Natalia Bakșeeva, născută în 1975.

Bakșeev a făcut câteva selfie-uri cu telefonul său mobil în care apar un cap uman de femeie și resturile unui mâini umane, ale căror degete le avea băgate în gură și nas.

Telefonul a fost găsit pe una din străzile din Krasnodar de câțiva muncitori de la drumuri și l-au predat poliției.

Proprietarul telefonului a declarat anchetatorilor că a găsit resturile umane și a decis să facă poze cu acestea.

În cămara locuinței unde stătea proprietarul telefonului au fost găsite un „pachet și o găleată cu părți ale corpului defunctei precum și un sac cu haine”, a declarat sursa SKR.

Suspectul a declarat că „a găsit rămășițele unei femei, le-a adus acasă și apoi le-a ascuns sub scări”, se mai arată în raport.