Trei oameni și-au pierdut viața în urma furtunii de ieri seara din România. Unul dintre ei fiind strivit de un copac la București. Ceilalți doi au fost loviți de trăsnete la Vaslui, transmite DIGI24.

În sprijinul acestora au intervenit paramedicii de la SMURD Vaslui, care au făcut manevre de resuscitare, însă fără succes, în final fiind declarat decesul. Judeţul Vaslui a fost sub cod galben de instabilitate atmosferică, vijelii şi vânt puternic. 

Pompierii au intervenit la un număr de 24 de solicitări în București și în Ilfov, acesta fiind bilanțul final al intervențiilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, în capitala României au fost înregistrați 13 copaci căzuți, fiind avariate șase autoturisme, iar un bărbat de 42 de ani și-a pierdut viața din cauza traumatismelor suferite în urma căderii unui copac. Totodată, s-a intervenit pentru îndepărtarea unei table desprinse.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, echipajele de pompieri au intervenit, în Ilfov, pentru extragerea apei din opt curţi şi subsoluri, îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil şi pentru un acoperiş smuls de vânt.

Sursa: Agerpres