Trei soldați ruși au fost uciși în estul Siriei în lupte între jihadiștii din gruparea Stat Islamic (SI) și forțele regimului condus de Bashar Al-Assad sprijinite de Moscova, a informat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Armata rusă nu a răspuns întrebărilor formulate de AFP cu privire la soarta celor trei soldați. Potrivit OSDO, ei și-au pierdut viața luni în lupte în apropiere de Deir ez-Zor și moartea lor a fost revendicată de SI.

"Trei soldați ruși au fost uciși" într-un sat de pe malul estic al Eufratului, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Ei și-au pierdut viața "în cursul confruntărilor marcate de tiruri de obuze ale jihadiștilor care au trimis un kamikaze împotriva forțelor regimului", a adăugat el, precizând că, probabil, corpurile victimelor sunt între mâinile jihadiștilor.

"În timpul confruntărilor violente, soldați ai Califatului au reușit să ucidă trei membri ai forțelor ruse", a anunțat SI într-un comunicat dat publicității pe rețelele sociale.

Sprijinite de armata rusă, forțele regimului sirian încearcă să îi alunge pe jihadiști din teritoriile pe care le țin sub control în bogata provincie petrolieră Deir ez-Zor și își concentrează operațiunile asupra capitalei acestui teritoriu de la granița cu Irakul.

Forțele proguvernamentale au reușit luni să treacă Fluviul Eufrat care taie provincia Deir ez-Zor în diagonală.

Pentru prima dată, regimul a reușit să pună piciorul pe malul estic al fluviului. Această înaintare îi permite să asedieze complet jihadiștii în cartierele pe care le controlează în capitala provinciei, oraș situat pe malul vestic.

Sursa: agerpres