Apple a lansat marţi seara la sediul din California, un model premium, iPhone X și alte două smartephone-uri mai ieftine, iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Totodată, compania a prezentat un nou Apple Watch şi o nouă versiune a Apple TV.

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi metal, tehnologie de încărcare fără fir, cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Terminalul are display numit „Super Retina”, cu o rezoluţie mai bună decât orice alt iPhone de până acum, care oferă suport HDR. Ecranul va fi OLED, în loc de IPS ca până acum. Potrivit Apple, autonomia bateriei iPhone X este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7. 

iPhone X va avea un preţ care va porni de la 999 dolari şi va putea fi precomandat, în ţările din primul val, abia peste şase săptămâni. Noul telefon se va putea debloca folosind tehnologia de recunoaştere facială, FaceIDchiar şi în întuneric.

FaceID este promovată ca fiind foarte sigură, dar nu a funcţionat de două ori în timpul prezentării Apple. Compania mai are o lună şi jumătate în care poate remedia problemele.

 iPhone X va ajunge pe piaţă pe 3 noiembrie.

De asemenea, compania a prezentat alte două noi modele de smartphone-uri, mai ieftine: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând cu 22 septembrie.

Noul iPhone 8 arată aproape identic cu iPhone 7 şi 7 Plus, în ciuda aşteptărilor unui design revoluţionar pe noile telefoane. Acesta este echipat cu un spate din sticlă şi ramă din aluminiu, în timp ce hardware-ul intern este comparabil cu cel de pe iPhone X. Terminalele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo şi au ecrane mai performante. 

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lighting. 

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari.

Alături de noile smartphone-uri, Apple a lansat Apple Watch Series 3 şi Apple TV 4K. 

Preţurile la Apple Watch Series 3 încep de la 329 de dolari la versiunea fără LTE şi de la 399 de dolari - versiunea cu eSIM. 

Apple TV suportă acum rezoluţie 4K. Vine şi cu suport pentru HDR, ceea ce înseamnă că va putea afişa un interval semnificativ mai extins atât pentru culori, cât şi pentru contrast. Conţinutul 4K va fi livrat la acelaşi preţ ca cel HD. Preţul de pornire este de 179 de dolari

Sursa: go4it.ro