Biroul Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite l-a interogat pe fostul angajat al agenției ruse de știri Sputnik, Andrew Feinberg. Potrivit Yahoo News, FBI verifică dacă organizația acționează ca o agenție rusească de propagandă, fapt care ar încălca legea americană privind agenții străini.

Andrew Feinberg a confirmat pentru Yahoo News că la 1 septembrie a fost interogat timp de două ore de agenții FBI și Departamentul de Justiție al SUA. Potrivit lui Feinberg, întrebările au vizat structura internă, politica editorială și finanțarea agenției. El a declarat că a transmis serviciilor secrete corespondența sa electronică de la Sputnik, pe care a copiat-o înainte de concediere.

În mai, Congresul american i-a refuzat eliberarea unei acreditări lui Andrew Feinberg, motivând că nu acreditează mass-media susținută de un stat străin. Mai târziu, Feinberg a fost concediat de la agenția Sputnik. Potrivit jurnalistului, motivul concedierii a fost refuzul său de a pune la o conferință de la Casa Albă întrebări despre inocența lui Bashar al-Assad în utilizarea armelor chimice în Siria și neparticiparea serviciilor speciale ruse la spargerea serverelor Partidului Democrat din SUA.

FBI și Departamentul de Justiție al SUA au refuzat să comenteze informațiile despre investigație.

Șeful Sputnik SUA, Mindia Gavasheli a subliniat că conduce o „organizație de știri” și că informațiile cu privire la o posibilă încălcare a legii privind agenții străini sunt legate de „atmosferă isterică” împotriva Rusiei.

Sursa: paginaderusia.ro