Autoritățile ruse intenționează să aducă activitățile misiunilor diplomatice ale Rusiei și ale Statelor Unite la „paritate deplină”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

Lavrov susține că Moscova a prezentat „bunăvoința” prin includerea în lista angajaților misiunilor diplomatice ruse din Statele Unite și a celor care lucrează în biroul ONU. În același timp, potrivit lui Lavrov, diplomații din cadrul ONU sunt o problemă separată care nu se referă la relațiile bilaterale.

Statele Unite și-au însușit acest gest al nostru și au spus: dacă rușii vor paritate, atunci să le dam paritate si sa închidem unul dintre cele patru consulate generale, pentru că noi avem doar trei consulate generale în Rusia”, a spus Lavrov.

Potrivit ministrului rus de externe, Moscova analizează acum condițiile în care activeaza instituțiile americane în Rusia și cele ale Rusiei în Statele Unite.

Și vom aduce aceste condiții în deplină conformitate cu ceea ce se numește paritate”, a spus Lavrov.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia își rezervă dreptul de a reduce în continuare numărul diplomaților americani din Rusia, dupa ce, în iulie, a cerut SUA să reducă numărul angajaților diplomatici la 455, adica cu 755 de persoane mai puțin.
După aceea, Departamentul de Stat al SUA a anunțat închiderea Consulatului General al Rusiei în San Francisco, precum și a două misiuni comerciale ale Rusiei in Washington și New York.

Sursa: Pagina de Rusia