Formațiunile armate ilegale au deschis focul în direcția forțelor antiteroriste de pe liniile Primorsk și Donețk. Formațiunile teroriste au deschis focul de 41 de ori pe direcția forțelor ucrainene pe parcursul a 24 de ore. Urmare a luptelor, un militar ucrainean și-a pierdut viața, iar altul a fost rănit, informează centrul de presă al Operațiunii Antiterotiste.

Formațiunile ilegale din estul Ucrainei au continuat să atace pozițiile Operațiunii Antiteroriste în direcția Primorsk și Donețk. Astfel, timp de 18 ore, teroriștii au deschis focul de 6 ori din lansatoare de grenade, mitraliere grele și arme de foc în apropiere de Avdeevka.

Din aceleași arme, mercenarii ruși au deschis focul în direcția Zaițevo. Iar timp de 22 de ore au folosit un mortar de calibrul 82 la intrarea în Butovka. Pe direcția Mariupol, teroriștii au deschis focul asupra forțelor antiteroriste din Lebedinski, Vodiane, Gnutovo, Berezevo. Lansatoareke de grenade au fost folosite lângă Talakovka și Bogdanovka.

Ostașul ucrainean a fost ucis în regiunea Krasnogorovka.

Așa-numitul „armistițiu școlar” din Donbas a fost de fapt doar o pauză de luptă, nu o încetarea reala a focului, a declarat vineri vicepreședintele Misiunii OSCE în Ucraina, Alexander Hug încă pe 1 septembrie.  

„Vineri, în prima zi de la reluarea angajamentului de încetare a focului, misiunea a înregistrat o scădere de 53% a numărului de încălcări față de ziua precedentă … A doua zi a remarcat o scădere suplimentară a numărului de încălcări“, – a spus el.

Amintim, pe 22 august, șefii de stat din „formatul normand“ (Franta, Germania, Ucraina, Rusia) și-au exprimat sprijinul pentru încetarea focului pentru a marca astfel începutul anului școlar. „Armistițiul școalar” urma sa intre in vigoare la ora 00:00, pe 25 august.

Partea ucraineană a raportat că militanții rebeli au început să traga imediat dupa ce a intrat in vigoare noul acord de incetare a focului.