Cea mai mare misiune comercială anuală organizată de către Guvernul Statelor Unite – ”Trade Winds” va veni la București în perioada 16-24 octombrie.

”Evenimentul va fi cea mai amplu de acest fel din istoria regiunii”, precizează Ambasada SUA la București într-o informare de presă.

Trade Winds este cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA, al cărei scop este să pună în legătură companiile americane şi străine, în vederea creării de parteneriate de afaceri între ţările noastre. Acest eveniment dedicat celei de-a 10-a ediţii a Trade Winds va fi cea mai amplă misiune comercială guvernamentală din istoria regiunii. În jur de 50 de reprezentanţi ai Departamentului Comerţului şi 80-100 de firme mici şi mijlocii vor avea ocazia să participe la misiune în toată Europa de Sud-Est.

Oraşul Bucureşti va fi centru al evenimentului şi va găzdui un forum despre desfăşurarea afacerilor în regiune, informația diplomația americană.

Anunțul Ambasadei SUA survine în contextul în care ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a anunțat după întrevederea președintelui Klaus Iohannis cu omologul american, Donald Trump, că  ”în toamna acestui an România va găzdui un eveniment major de promovare comercială organizat de către Departamentul american al Comerțului, într-o acțiune care demonstrează eforturile de întărire a pilonului economic și de investiții în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA”.

Componenta economică a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite a constituit un aspect important al vizitei președintelui Klaus Iohannis în SUA, care a avut loc în perioada 5-9 iunie și care a culminat cu întrevederea bilaterală cu președintele SUA, Donald Trump.