BMW a publicat primele imagini și informații oficiale cu X7 Concept, cel mai mare SUV al constructorului bavarez, care va avea versiune plug-in hybrid și va fi lansat în versiune de serie în 2018.

La numai o zi după apariția pe internet a unor imagini „scăpate” pe diverse forumuri, BMW a prezentat vineri primele fotografii și informații oficiale despre noul concept X7.

Pe numele său complet BMW Concept X7 iPerformance, acesta este cunoscut simplu drept BMW X7 Concept și reprezintă o nouă viziune a mărcii bavareze în privința designului.

BMW X7 Concept: date esențiale:

● în acest stadiu de concept, SUV-ul are dimensiuni impozante și iese în evidență în special prin grila mare. Secțiunile superioare ale blocurilor optice sunt conectate cu grila și generează astfel un contrast puternic;

● bara frontală de protecție se întinde pe toată lățimea frontală, iar o serie de elemente aerodinamice accentuează poziția impozantă a conceptului. Garda la sol caracteristică gamei X completează imaginea impunătoare, în timp ce acoperișul panoramic oferă mai mult spațiu pentru capul pasagerilor și mai multă lumină în interior;

● BMW X7 Concept este echipat cu 6 locuri dispuse pe 3 rânduri, iar 4 dintre ele au un design individual exclusiv pentru a oferi un spațiu mai generos la picioare;

● conceptul este echipat cu două ecrane generoase, fiecare de câte 12.3 inch: panoul de bord este digital, în timp ce sistemul de infotainment este amplasat la aceeași înălțime, pentru ca șoferul să se poată uita cu ușurință la amândouă. De asemenea, pasagerii de pe al doilea rând de scaune au parte de propriile lor sisteme de infotainment;

● particula iPerformance din numele conceptului semnifică prezența unui sistem plug-in hybrid bazat pe un motor BMW TwinPower Turbo pe benzină. Constructorul german nu a oferit însă niciun fel de informații tehnice despre acest sistem de propulsie sau despre celelalte motorizări.

● BMW X7 va fi lansat în producție de serie în 2018 și va fi produs la fabrica pe care constructorul o deține în localitatea Spartanburg din statul american Carolina de Sud. Detaliile complete despre BMW X7 Concept vor fi dezvăluite la Frankfurt la începutul săptămânii viitoare.

BMW a anunțat de asemenea că viitoarele X7 și Seria 8, precum și Seria 7 și i8 vor beneficia de elemente de design specifice, diferite de cele întâlnite în restul gamei de modele. 

Sursa: automarket.ro