Andrei Dracev, campion mondial și european la Powerlifting, a fost ucis ieri în Habarovsk. Sportivul se afla într-o cafenea locală unde a început să se certe cu un alt client. La un moment dat, conflictul a degenerat în luptă, Dracev „încasând” lovituri mortale în zona capului. La sfârșitul lunii iulie, un alt campion european, Iuri Vlasko, a fost ucis în luptă.

Amurmedia" scrie că omorul lui Dracev, în apropierea cafenelei "Gallery", a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Potrivit sursei citate, unul dintre clienții localului a început să-l provoace pe sportiv. Campionul i-a cerut să se liniștească și să regleze conturile cu capul „limpede”, în ring. Atacatorului nu  i-a plăcut ideea și a început lupta. Dracev a fost luat de la fața locului cu o ambulanță, iar la spital a murit în unitatea de terapie intensivă.

În imaginile video publicate pe Youtube, se vede cum lupta este urmărită de mai mulți tineri, însă doar Dracev și atacatorul său sunt implicați în ea. La un moment dat, campionul este culcat la pământ cu o lovitură de picior, apoi este lovit cu mâinile în regiunea capului. În timpul luptei, gardienii cafenelei stau deoparte și privesc la fel ca și  oamenii care trec pe alături. 

Criminalul a dispărut, iar identitatea lui a fost stabilită.

„Interfax" anunță inițierea procedurii penale pe „cauzarea intenționată a vătămărilor corporale grave care au provocat moartea victimei”.

---- La 29 iulie, pe malul Lacului Baikal a fost ucis campion european la lupte libere, Iuri Vlasko (20 de ani). În timpul unei bătălii de masă, a fost înjunghiat în piept. Suspectul a dispărut la începutul lunii august, fiind ulterior reținut în Bureatia.