Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se opune oricărei ”soluții militare” față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme, relatează AFP.

Nu văd soluție militară în acest conflict”, a declarat ea în cursul unei conferințe de presă la Berlin, scrie Agerpres, întrebată fiind despre ultima postare pe Twitter a președintelui Donald Trump, care a anunțat că opțiunile militare americane sunt ”definitivate” și ”pregătite pentru a fi folosite”.

Germania va participa într-o manieră intensă la posibilitățile de soluționare nemilitare, dar consider escaladarea verbală ca un răspuns greșit” la această situație, a adăugat cancelarul german, conform sursei citate.

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreea după ce Phenianul a amenințat Washingtonul cu lansarea unui atac cu rachete împotriva insulei Guam, ca reacție la declarația de marți a președintelui Donald Trump că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu ”foc și furie cum n-a mai văzut lumea” până acum.