Două persoane au murit, iar alte zece au fost rănite grav, în urma unui accident rutier petrecut, joi dimineaţă, pe un drum judeţean din Arad care face legătura între oraşele Curtici şi Sântana. Au fost implicate un autocar şi un microbuz. Autorităţile au activat parţial planul roşu de intervenţie.

Zece răniţi sunt transportaţi la Spitalul Judeţean Arad, la ora transmiterii acestei ştiri, în urma accidentului produs joi dimineaţă pe DJ 792 C, care face legătura între oraşele Curtici şi Sântana, în care au fost implicate un autocar fără pasageri şi un microbuz care transporta 15 muncitori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, în autocar nu erau pasageri, acesta deplasându-se pentru a lua muncitori, în timp ce microbuzul transporta 15 muncitori care se îndreptau spre o fabrică din Curtici, iar cele două autovehicule s-au ciocnit frontal, cele mai multe victime fiind din microbuz.

Cele două persoane decedate sunt o femeie şi un bărbat, care se aflau pe scaunele din spatele şoferului microbuzului.

"În urma impactului, două persoane au decedat şi zece au fost rănite grav. În acest moment se fac  cercetări cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul", a declarat Lorena Radu.

Traficul pe acest drum judeţean care leagă două oraşe cu zone industriale puternice este complet blocat la această oră, circulaţia fiind redirijată pe ruta ocolitoare care include DN 79 şi DN 7, prin municipiul Arad.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma accidentului a fost activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului acţionează, pentru salvarea victimelor şi transportul acestora la spital un echipaj de descarcerare, patru ambulante SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor şi trei echipaje ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad.

Doi morţi şi şapte răniţi în urma unui accident în care au fost implicate un autocar şi un microbuz 

Două persoane au murit, iar cel puţin şapte au fost rănite, în urma unui accident rutier petrecut, joi dimineaţă, pe un drum judeţean din Arad care face legătura între oraşele Curtici şi Sântana şi în care au fost implicate un autocar şi un microbuz. Autorităţile au activat parţial planul roşu de intervenţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, accidentul a avut loc în apropierea iintersecţiei cu drumul naţional 79 Arad - Oradea, pe un drum judeţean care leagă oraşele Curtici şi Sântana.

Un atocar şi un microbuz s-au ciocnit violent, iar echipajele de salvare ale ISU au găsit la faţa locului două persoane decedate şi şapte rănite, dintre care două încarcerate.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar poliţiştii nu pot preciza, deopcamdată, în ce condiţii s-a produs coliziunea dintre cele două maşini.

sursa: News.ro