O găină chinezească de mătase pe nume Betty White a fost aruncată de un bărbat care vizita un parc australian într-un iaz plin cu aligatori.  Acesta a pledat vinovat și riscă acum doi ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru cruzime agravată împotriva animalelor, scrie Digi24.ro cu referire la The Independent.

Bărbatul a pledat vinovat, după ce a luat un pui din incinta parcului și l-a aruncat într-un iaz plin cu aligatori, în ianuarie 2024, la Oakvale Farm and Fauna World din Salt Ash, din statul australian New South Wales.

Potrivit sursei citate, turistul a întins mâna peste un zid de piatră și a luat găina chinezească de mătase pe nume Betty White. Apoi, și-a ascuns animalul în cămașă, în timp ce se îndrepta spre incinta aligatorilor, înainte de a arunca puiul într-un iaz unde trăiau aligatorii.

Documentele instanței au precizat că pasărea a fost ucisă imediat. Incidentul a șocat oaspeții, care au informat prompt personalul despre cele întâmplate. Proprietarul parcului, Leanne Sansom, a găsit mai târziu înregistrări cu bărbatul în imaginile de pe camerele de supraveghere.

Bărbatul a mers la secția de Poliție și a spus că avea intenții bune

La câteva zile după incident, bărbatul a mers la secția de Poliție din Singleton pentru a da o declarație oficială, susținând că intențiile sale erau bune. El a explicat autorităților că a găina „cu intenția de a hrăni aligatorul din cauza condițiilor sale de viață”.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, el ar putea petrece până la doi ani de închisoare și va primi o amendă de până la 24.084 de dolari. Pe 20 noiembrie, acesta se va întoarce în instanță pentru a fi judecat.

„Este prima dată în cei 43 de ani când un membru al publicului se implică într-o asemenea cruzime în ceea ce este un sanctuar pentru animale”, a declarat Kent Sansom, soțul lui Leanne și coproprietarul Oakvale Farm, într-un comunicat.