Deputatul Oleg Nilov, vicepreşedinte al Partidului Rusia Dreaptă (grup parlamentar din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Camera inferioară), a propus ca toate avioanele româneşti, care vor să survoleze spaţiul aerian al Rusiei, să fie întoarse din drum, scrie RADOR.

Decizia respectivă ar urma să rămână valabilă până în momentul în care ambasadorul României în Federaţia Rusă nu se va prezenta la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Rusia pentru a da explicaţii în legătură cu incidentul în care a fost implicat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Un alt deputat al Dumei de Stat a Rusiei, reprezentant al Partidului Patria, Aleksei Juravlev, este, de părere că Rusia ar trebui să recurgă la contramăsuri.

Amintim că România a interzis unui avion de linie pe ruta Moscova-Chișinău, în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, să survoleze teritoriul său. Potrivit companiei aeriene S7, cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către Serviciul de gestionare a traficului aerian, pe motiv că la bordul său se afla o "persoană de pe lista cu sancțiuni" a UE. Dmitri Rogozin este, într-adevăr, unul dintre oficialii ruși, care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană.

sursa: Radio Chișinău