Cel puţin nouă oameni au murit, iar alţii sunt daţi dispăruţi, după ce o viitură a afectat un iaz în care înotau peste 100 de oameni, în statul american Arizona, au anunţat autorităţile citat de The Guardian.

Cel puţin doi dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt copii. Autorităţile au lansat o operaţiune pentru a găsi mai multe persoane încă date dispărute, scrie BBS News.

Incidentul a avut loc sâmbătă, după-amiază, la Cold Springs. O furtună puternică, însoţită de ploi torenţiale, a afectat o zonă izolată, aflată la aproximativ 13 kilometri, distrusă recent de un incendiu de vegetaţie.

Ploaia a dus la umflarea pârâului care alimenta iazul unde se aflau oamenii. Apele au luat copacii distruşi de flăcări şi i-au târât până în iaz, unde au lovit în plin mulţumea.

Martori povestesc că zidul de apă, pietre şi copaci a lovit pe neaşteptate şi a luat oamenii prin surprindere. Singurul avertisment a fost un zgomot puternic ce s-a auzit cu puţin înainte.

“Nu avem cum să ştim câţi oameni erau, de fapt, acolo. Practic, nu facem decât să recuperăm cadavre”, a spus şeful unităţii locale de pompieri, Ron Sattelmaier.

O femeie care se plimba în zonă a declarat că a văzut oameni agăţându-se de copaci, în apele învolburate ale pârâului, de regulă, liniştit.

O înregistrare video filmată de Disa Alexander, la scurt timp după viitură arată un bărbat într-un copac, ţinându-şi copilul. Soţia sa se afla la mică distanţă, de asemenea ţinându-se de un copac.

Alexander a spus că nu a fost nici un semn de avertizare înainte ca un zid de apă să lovească.

„Ne uitam la apă, era foarte maro”, a declarat ea. “20 de secunde mai târziu, am văzut sute de litri de apă venind, şi resturi şi copaci. Semăna cu o alunecare de teren mare”, a adăugat femeia.

Meteorologii au emis o alertă de inundaţii şi viituri vizând o mare parte din Arizona, valabilă până luni seară.

sursa: News.ro