British American Tobacco, liderul pie­ţei de ţigarete din România şi una dintre ce­le mai mari zece companii din econo­mia țării, va investi 60 de mili­oa­ne de euro în fabrica de la Ploieşti a­nul a­ces­ta, valoarea investiţiei fiind tri­plă fa­ţă de estimările companiei de anul tre­cut.

„Valoarea investiţiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

Investiţia vizează construirea unei noi hale de producţie de 4.000 de mp şi retehnologizarea fabricii, iar în urma acestor schimbări vor fi create 120 de noi locuri de muncă până la finalul anului. Dintre acestea, 90 de posturi au fost deja ocupate.

„Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România”, susţin reprezentanţii companiei care produce ţigările Kent.

Anul trecut, compania a anunţat că va muta producţia de capsule pentru ţigara electronică „KENT glo Ifuse” din Marea Britanie la fabrica din Ploieşti, potrivit revistei Business Magazin.

Sursa: zf.ro