Poliția din Hamburg a cerut întăriri din alte zone din Germania din cauza „multiplelor infracțiuni” care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfășoară în acest oraș din nordul țării. Poliția nu a confirmat informațiile apărute în presă privind atacul protestatarilor asupra hotelului unde e cazată delegația rusă în frunte cu Putin, a declarat un reprezentant oficial al forțelor de ordine pentru RIA Novosti.

 Anterior tabloidul german Bild anunțase că protestatarii au atacat paza hotelului unde este cazat președintele rus Vladimir Putin.

 În Hotel Park Hyatt din Hamburg sunt găzduiți, în afară de Putin, președintele sud-coreean Moon Jae și premierul australian Malcolm Turnbull.

Șeful poliției din oraș, Ralf Martin Meyer, a declarat reporterilor că poliția a solicitat 900-1000 de ofițeri suplimentari. Întăriri pentru poliția de la Hamburg au fost trimise din întreaga țară. 

Solicitarea vine după ce poliția din Hamburg a anunțat pe Twitter că vineri dimineață au izbucnit noi ciocniri la în oraș, unde mai mulți manifestanți au incendiat mașini ale poliției germane și au blocat intersecții și „coridoare de transfer”, ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegații. Protestatarii au lansat și o rachetă de semnalizare în direcția unui elicopter, fără însă a-l nimeri.

Pe de altă parte, ministrul de finanțe german Wolfgang Schaeuble a renunțat să mai participe la un eveniment în centrul orașului Hamburg, desfășurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunțat organizatorii.

Circa 19.000 de polițiști veniți din toată Germania au fost desfășurați în acest oraș port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcațiuni și tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt așteptați 100.000 de protestatari.

Poliția federală a semnalat o „operațiune în desfășurare împotriva unor persoane violente” care au lansat cocktailuri Molotov și au incendiat „mașini de patrulare” în cartierul Altona, în apropierea unui comisariat. Un fotograf al DPA a transmis că circa 25-30 de mașini au fost incendiate în cartierele Altona și Blankenese. 

Poliția a sfătuit populația să evite zona și să se țină la distanță de protestatarii violenți, potrivit DPA.

În același timp, sute de demonstrați din diferite părți ale orașului au încercat să treacă de cordoanele de securitate din apropierea locului unde are loc summitul, pentru a perturba reuniunea liderilor celor mai mari 20 de economii ale lumii.

Patru elicoptere survolau zona în cursul dimineții, după o noapte marcată de ciocniri între mii de manifestanți anti-G20 și forțele de ordine.

Sursa: Agerpres