Poliția din Sankt-Petersburg a declarat jucăria „rățușca” galbenă” drept mijloc de propagandă și o va prezenta la judecățile acuzaților drept probă, transmite Meduza.io.

În conținutul protocoalele privind încălcarea normelor administrative, de către participanții la acțiunea de protest din 12 iunie, este indicat că unii manifestanți „aveau ca mijloc de propagandă jucăria - «rățușca galbenă»”.

Potrivit portalului Meduza, poliția urmează să prezinte la judecățile celor acuzați jucăria „rățușca galbenă”, drept probă care va influența sentința.

În ziua de 12 iunie la acțiunea de protest anti-Kremlin din Sankt-Peterburg, locuitorii orașului au venit cu jucării gomflabile „rățușca galbenă”. Aceasta a devenit simbol al protestului după ce Fondul Luptei cu Corupția a lui Aleksei Navalinîi a analizat cu drona reședința de lux a lui D. Medvedev. Pe teritoriul reședinței a fost observat un lac pe care era amplasată o căsuță din lemn pe care Navalinîi a numit-o „căsuță pentru rățușcă”. De atunci, toată opoziția rusă numește întreaga reședință a lui Medvedev „căsuța pentru rățușcă”. „Imperiul de lux” s-ar afla în afara Moscovei și a fost dobândit prin fraudă, comunică A. Navalinîi.

 Menționăm că și în alte orașe unde s-au desfășurat manifestații anti-corupție, protestatarii au lansat „rățuște galbene” gomflabilă în aer. În majoritatea cazurilor, poliția a confiscat aceste obiecte.