Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a numit-o pe Ana Brnabic, care şi-a afirmat public homosexualitatea, prima femeie premier în această ţară. Este o decizie istorică în această ţară tradiţionalistă în care biserica ortodoxă are o foarte mare influenţă, un stat cunoscut pentru progresele reduse în ceea ce priveşte drepturile comunităţii gay, notează The Independent.

"Am decis să o propun Parlamentului pe Ana Brnabic pentru postul de prim-ministru. Posedă calităţile personale şi profesionale pentru a exercită această funcţie. Am convingerea că ea va munci din greu, că va arăta respect pentru partidele politice şi că va conlucra cu alţi miniştri spre binele Serbiei", a declarat Vucic, fost premier şi el.

Vucic se bucură de o popularitate confortabilă în ţara sa, fiind ales preşedinte al Serbiei din primul tur al alegerilor din 2 aprilie după ce a obţinut 56% din voturi.

Brnabic, care este independentă, a fost şi primul ministru din Guvern, care şi-a declarat public homosexualitatea, spre surprinderea tuturor, Serbia fiind o ţară care a înregistat progrese foarte mici la capitolul drepturi ale comunităţii LGBT.

Sursa: Mediafax