Noua rundă de sancțiuni americane propuse de SUA este o dovadă a luptei interne care continuă în Statele Unite, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin în cadrul sesiunii anuale televizate de întrebări și răspunsuri, pentru a 15-a oară de la accederea sa la putere în 2000, potrivit Reuters.

----Senatul SUA a votat miercuri cu o majoritate absolută noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa ingerință a acestei țări în campania electorală prezidențială americană în 2016, acest proiect de sancțiuni fiind destinat să-l împiedice pe președintele Donald Trump să relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei.

„Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme, ar fi venit cu orice altceva”, a declarat Putin, citat de TASS.

„SUA duc o politică de descurajare a Rusiei”, a adăugat el.

Putin a afirmat că Rusia va elimina sancțiunile impuse de ea Occidentului numai dacă Occidentul va ridica la rândul său sancțiunile. Atunci când va decide asupra extinderii sancțiunilor, Rusia va lua în considerare atitudinea țărilor care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, a insistat președintele rus.

Perioada de recesiune în Rusia este istorie, "ea a fost depășită", a mai declarat șeful statului rus, făcând o evaluare pozitivă situației economice din țară, ca răspuns la o întrebare care i-a fost adresată.

Rusia s-a confruntat cu o recesiune economică în ultimii ani, din cauza prețului relativ redus la petrol și a sancțiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului său în conflictul din Ucraina.

„Am observat o creștere trei trimestre la rând”, a spus Putin, recunoscând — potrivit TASS — că numai în ultimii ani numărul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei a crescut la 13,5%.

Mai mult de 1 milion de întrebări i-au fost trimise șefului statului cu ocazia acestei sesiuni anuale de întrebări și răspunsuri care a avut prima ediție în anul 2001.

Sursa: Agerpres