Imagini distribuite pe rețelele sociale arată dezastrul lăsat în urmă de inundații, după prăbușirea barajului Nova Kahovka. Potrivit oficialilor ucraineni, imaginile sunt filmate în orașul Oleșki, ocupat de Rusia, în regiunea Herson, la o zi după ce barajul Kahovka, aflat sub controlul forțelor ruse, a fost distrus, scrie Digi24.ro.

Orașul este acoperit de ape, iar accesul se face cu bărci. Potrivit informațiilor furnizate de ucraineni, oamenii cer ajutor de pe acoperișul caselor, însă administrația de ocupație rusă a declarat că orașul nu a fost inundat, pentru a nu lăsa voluntarii să intre.

Aproximativ 42.000 de oameni de pe ambele maluri ale râului Nipru se confruntă cu riscul de a fi inundați după distrugerea barajului Nova Kahovka, au spus oficiali ucraineni, estimările fiind că apele vor atinge cel mai mare nivel miercuri.

Previziunea vine după ce șeful programului de asistență a ONU, Martin Griffiths, a declarat marți noapte în cadrul consiliului de securitate al Kievului că breșa din baraj „va avea consecințe grave și extinse pentru mii de oameni în sudul Ucrainei de ambele părți ale liniei frontului, prin pierderile suportate la locuințe, alimente, apă potabilă și traiul de zi cu zi”.  „Amploarea catastrofei va deveni completă în următoarele zile”, a spus acesta.