(UPDATE) Ministerul Afacerilor Externe al României anunţă, luni, că informaţia potrivit căreia doi cetăţeni români au fost reţinuţi în legătură cu atentatele din Londra, din noaptea de sâmbătă spre duminică, nu se confirmă, iar Poliţia Metropolitană nu deţine astfel de date.

„Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetăţenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziţie autorităţilor britanice toate informaţiile pe care le deţin.

Presa britanică a anunţat duminică seara că poliţia a efectuat percheziţii, în cadrul anchetei privind atacurile teroriste, într-un apartament situat în zona Barking, în cartierul East Ham din Londra, unde locuiau doi cetăţeni români şi un somalez. Informaţia a fost dată de publicaţia The Guardian, în timp ce cotidianul The Telegraph susţine că românii au fost reţinuţi. Informaţia nu poate fi confirmată din alte surse. 

Ambasada României verifică dacă printre persoanele reţinute în urma atentatelor de la Londra se numără cetăţeni români, a declarat, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României, Dan Mihalache, precizând că, deocamdată, Ministerul român al Afacerilor Externe nu poate confirma sau infirma informaţiile.

„Am rugat ataşatul de Interne să se intereseze cu privire la acest caz. Până în acest moment, avem doar informaţia că 12 persoane au fost reţinute”, a afirmat duminică seară, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Poliţia britanică a anunţat reţinerea a 12 indivizi în investigaţia privind atentatul, însă naţionalităţile suspecţilor nu au fost dezvăluite.

„Agenţi ai Direcţiei antiteroriste a Poliţiei metropolitane au descins duminică în cartierul Barking, în estul Londrei, reţinând 12 persoane în ancheta privind incidentele produse aseară în zonele London Bridge şi Borough Market. Percheziţiile în cartierul Barking continuă”, a comunicat Scotland Yard.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Sursa: Mediafax