Armata ucraineană a respins peste 30 de atacuri rusești și a efectuat lovituri împotriva a două sisteme rusești de apărare aeriană și a unei stații radar în ultimele 24 de ore, a raportat Statul Major General al forțelor armate ucrainene vineri, potrivit Kyiv Independent, citat de hotnews.

„În cursul zilei trecute, Forțele Aeriene au lovit șase zone de aglomerări de personal militar și echipamente ale forțelor ruse”, se arată în comunicat.

Armata ucraineană a lovit, de asemenea, opt baze temporare rusești, un depozit de combustibil, două sisteme de rachete antiaeriene și o unitate de artilerie în poziția de tragere, potrivit informării Statului Major General.

Între timp, Rusia a lansat cinci lovituri cu rachete, 12 lovituri aeriene și peste 20 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS).

„Astăzi, Federația Rusă a lansat un alt atac cu rachete asupra unor zone civile din orașul Zaporojie și alte zone populate din Ucraina, folosind rachete balistice. Rusia a folosit, de asemenea, șase drone de tip Shahed-136 pentru atacuri aeriene - toate au fost distruse de apărătorii noștri”, a mai scris Statul Major General.

Anterior, la 22 martie, Rusia a lovit două clădiri rezidențiale din Zaporojie, provocând moartea a două persoane și rănirea a peste 30 de persoane.