Mircea Geoană se declară onorat să își continue activitatea în funcția de secretar general adjunct al NATO în echipă cu Jens Stoltenberg. Într-un mesaj publicat pe rețele sociale, Geoană îi aduce mulțumiri lui Stoltenberg pentru încrederea acordată.

Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine”, a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

Geoană apreciază decizia de astăzi, la fel ca și numirea sa în funcție în 2019, drept  „o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus”.

Oficialul NATO își exprimă convingerea că acesta este un moment în care „România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit lui Mircea Geoană cu un an mandatul în postul de secretar general adjunct al Alianţei, a anunţat vineri pe Twitter purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.