73 de candidați luptă la alegerile pentru președinția Partidului Social Democrat (SPÖ). Printre ei, și o girafă de la Grădina Zoologică Schönbrunn, scrie publicația austriacă Heute. Sub numele de Camelo Pardalis, denumirea latinească a unei constelații, animalul a fost „înscris” în cursă de Michael Pommer, un jurnalist de la Krone, transmite libertatea.

„Am vrut să arăt absurditatea procedurii”, a explicat jurnalistul Michael Pommer, redactor-șef la Krone, cel care a înscris girafa de la Grădina Zoologică Schönbrunn în cursa postul de președinte SPÖ.

Așa că, sub numele de Camelo Pardalis, girafa „a aplicat” pentru președinția SPÖ.

Directorul general federal Christian Deutsch a confirmat primirea cererii de candidatură: „Vom trimite chestionarul și la această adresă de e-mail. Findcă a fost înregistrat ca membru al partidului, cu o adresă de e-mail și un număr de telefon”.

„Trebuie să depună formularul de candidatură”

„De la bun început, nu s-a putut exclude ca unul sau altul dintre solicitanți să-și permită o glumă aparte. Tocmai de aceea este atât de important ca acest formular de candidatură să fie depus și să colectăm informații.La începutul săptămânii viitoare, vom verifica exact câți dintre cei 73 de solicitanți vor fi admiși în cele din urmă la alegeri”, a spus directorul federal SPÖ.

Cei 73 de candidați la șefia SPÖ trebuie să prezinte un CV, un extras din cazierul judiciar, o scrisoare de motivare și cel puțin 30 de declarații de susținere din partea membrilor partidului.

Camelo Pardalis (cămilă si leopard, din limba greacă) este numele latinesc al unei constelației Girafa, a 18-a cea mai mare constelatie de pe cerul noptii.

Amari, 2,60 metri și 250 de kilograme

Posibilul candidat poate fi girafa Amari, care are 2,60 metri înățime și cântărește aproape 250 de kilograme. „Amari este cel mai tânăr membru al turmei noastre de girafe, a împlinit un an în ianuarie“, se arată pe pagina de Facebook a grădinii zoologice.