Forțele ucrainene au ca principal scop să epuizeze și să provoace pierderi grele trupelor rusești care încearcă să captureze micul oraș Bahmut, spune comandantul forțelor terestre ucrainene Oleksandr Syrskyi, transmite hotnews.

Într-un clip video postat pe Telegram, în care se adresează soldaților săi din ceea ce pare a fi un mare depozit industrial, comandantul ucrainean spune că Rusia continuă să se concentreze asupra zonei Bahmut, după luni de luptă. Moscova consideră vitală capturarea Bahmut pentru a obține controlul complet asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei.

  • „Nu încetează să încerce să înconjoare și să captureze orașul.
  • Începând de astăzi, sarcina noastră principală este să epuizăm forțele copleșitoare ale inamicului și să le provocăm pierderi grele.
  • Asta va crea condițiilepentru a ajuta la eliberarea pământului ucrainean și pentru a accelera victoria noastră”, a spus Syrskyi în videoclipul postat pe aplicația de Telegram.

El s-a întâlnit cu trupe ucrainene lângă linia frontului, în timp ce Ucraina se pregătește pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război. Comandantul forțelor terestre ucrainene a afirmat luni că apărarea Bahmut este o necesitate militară.

Syrskyi spune că vizitele sale pentru a se întâlni cu trupele din apropierea frontului sunt necesare pentru ca el și comandanții săi să stabilească planuri pentru „rezultate reale pe câmpul de luptă”.

Înainte de război, Bahmut avea o populație de aproximativ 70.000 de oameni, dar orașul a fost practic distrus în aproximativ opt luni de lupte crâncene, adesea în apropiere.