Trei copii și trei adulți au fost împușcați mortal într-o școală din statul american Tennessee de o femeie care a fost ucisă de forțele de ordine. Atacatoarea este o fostă elevă a școlii, spun polițiștii citați de CNN, preluat de Digi24.

Victimele sunt 3 elevi, cu vârste între 8 și 9 ani, și trei profesori ai școlii.

Audrey Elizabeth Hale, în vârstă de 28 de ani, a pătruns în unitatea privată de învățământ cu cel puțin două puști de asalt și un pistol. Potrivit poliției, femeia a reușit să pătrundă în clădire după ce a spart ușile de sticlă cu ajutorul gloanțeor.

Când au auzit împușcăturile, mai multe persoane au sunat la numarul de urgenta pentru a cere ajutor. Polițiștii au ajuns imediat la fața locului și au împușcat-o mortal pe atacatoare, o fostă elevă a școlii. Polițiștii spun că au găsit „material scris” în mașina ei.

„Credem că avea resentimente față de acea școală, dar nu am încă toate detaliile”, a spus șeful poliției din Nashville, John Drake.

Poliția crede că Hale a planificat atent masacrul. A întocmit o hartă detaliată a zonei și a supravegheat clădirea înainte de atac.

De la începutul anului, cel puțin 4 atacuri armate în masă au avut loc în școlile din Statele Unite.

Cea mai marcantă dramă recentă s-a produs la Uvalde, în Texas, în mai, unde un tânăr cu o armă semi-automată a ucis 19 copii şi doi profesori.