Premierul Theresa May, care nu se afla la Londra, pentru că este în campanie electorală, a fost primul oficial care a comentat incidentele şi a adeverit temerile tuturor: Londra era din nou ţinta teroriştilor.

„Confirm că a avut loc un incident îngrozitor la Londra, pe care îl tratăm drept un potenţial act de terorism", a declarat Theresa May, aflată în drum spre Londra, unde convocase deja celula de criză Cobra.

La rândul său, liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn a scris pe Twitter:

„Incidente brutale şi şocante au avut loc la Londra. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor".

Şi primarul Londrei a reacţionat ferm.

„Condamn atacul în cei mai duri termeni posibili. Nu există justificare pentru astfel de acte barbare", a scris Sadiq Khan pe contul său de Twitter.

Cum era de aşteptat, aproape imediat după atacuri, au apărut şi reacţiile externe.

Primele comentarii au venit de la preşedintele Statelor Unite, în două postări pe Twitter.

„Orice pot face Statele Unite, ca să ajute în situaţia de la Londra şi Marea Britanie, o vor face. Suntem alături de voi. Trebuie să fim inteligenţi, vigilenţi şi fermi. Avem nevoie ca instanţele să ne redea drepturile. Avem nevoie de interdicţiile de călătorie pentru un nivel superior de siguranţă", spune șeful Casei Albe.

Donald Trump se referă în mesajul său la faptul că ordinele sale prezidenţiale prin care voia să instituie interdicţii de călătorie pentru cetăţeni din mai multe state musulmane au fost suspendate de justiţia americană, pe motiv de neconstituţionalitate.

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a transmis un mesaj londonezilor:

„În urma acestei tragedii, Franţa este mai mult ca niciodată alături de Marea Britanie. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi apropiaţii lor".

Tot pe Twitter a postat un comentariu şi premierul Canadei.

„Veşti îngrozitoare de la Londra în această seară. Monitorizăm situaţia", scrie Justin Trudeau.

--- Cel puțin șase oameni au fost uciși sâmbătă noaptea la Londra, într-un atac terorist în zona Podului Londrei, a informat poliția britanică. Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.