Creat de Pierpaolo Lazzarini de la Lazzarini Design Studio din Roma, Aircar este un vehicul mic și futurist, propulsat de motoare cu reacție Rolls-Royce, care îi permite să zboare pe cer cu mare viteză, transmite libertatea.

Permițând călătorilor să evite traficul rutier prin simplul fapt de a zbura deasupra solului, avionul cu reacție 4X4 măsoară 6 metri în lungime și este proiectat să găzduiască până la un pilot și trei pasageri.

Caroseria sa din fibră de carbon îi conferă o formă ultraușoară, integrată cu patru motoare cu reacție Rolls-Royce rotative care îi permit să zboare pe cer…

Autonomie de 3 200 km

Eficient atât ca dimensiuni, cât și ca viteză, Aircar ar urma să atingă o viteză maximă estimată de 750 km/h pentru o autonomie estimată de 3 200 de kilometri cu combustibil cu reacție.

Fiecare dintre cele patru motoare cu reacție își poate regla independent propria înclinare și rotație, garantând stabilitate și o manevrabilitate ridicată în viraje.

Mai mult, datorită înclinației și rotației motoarelor sistemului 4X4, vehiculul zburător poate naviga pe înălțimi și înclinații variabile sau poate zbura în regim de linie dreaptă, în funcție de nevoile de viteză de croazieră…

În acest moment, Aircar rămâne un vehicul zburător concept, deși designerul principal și fondatorul studioului Pierpaolo Lazzarini urmărește să îl lanseze până în 2024 cu un prim prototip la scară reală înainte de a fi gata să ajungă pe piață.