Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, joi, regiunea Herson, unde a discutat cu locuitorii și a promis că va fi reconstruit treptat tot ceea ce a fost distrus de către ocupanții ruși, informează Ukrainska Pravda, citat de libertatea.

„Călătorie de lucru în regiunea Herson. Satul Posad-Pokrovske, unde multe case și infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii pe scară largă a Rusiei. Am discutat cu localnicii despre problemele și nevoile actuale. Vom restaura totul, vom reconstrui totul. La fel ca în fiecare oraș și sat care a suferit de pe urma ocupanților ruși”, a transmis Volodimir Zelenski.

În acest moment, în localitatea Posad-Pokrovske se reconstruiește o clinică medicală și se reface alimentarea cu energie electrică și apă. Zelenski a precizat că aceste lucrări urmează să fie finalizate până la sfârșitul toamnei.

De asemenea, Volodimir Zelenski a convocat o ședință de coordonare pe probleme de securitate și lichidare a consecințelor atacurilor rusești și a ascultat raportul comandamentului militar privind situația operațională din regiune.

Președintele Ucrainei a acordat și premii de stat personalului militar ucrainean care participă la apărarea regiunii Herson.

În schimb, militarii ucraineni din Herson i-au oferit lui Zelenski un ceas cu stema Ucrainei și o hartă a Crimeei, care a fost făcută dintr-o bucată a țevii unui tun inamic.