Ambasadorul rus în Australia, Alexei Pavlovski, a rămas fără cuvinte după ce o jurnalistă i-a adresat o întrebare directă chiar în debutul unui interviu difuzat la canalul de televiziune ABC Australia, moment devenit viral pe internet. Jurnalista Sarah Ferguson l-a întrebat pe diplomatul rus cum reușește „să se suporte” în postura oficială de „reprezentant al regimului dictatorial al lui Vladimir Putin”, relatează Digi24.

„Domnule ambasador, vă aflați aici, în Australia, unde vă bucurați de toate beneficiile unei societăți deschise”, a declarat în debutul interviului jurnalista Sarah Ferguson. „Cum vă suportați în postura de reprezentant al regimului opresiv și dictatorial al lui Vladimir Putin?”, a fost prima întrebare adresată lui Alexei Pavlovski.

Întrebarea l-a făcut pe oficialul rus să izbucnească în râs.

„Vi se pare amuzant?”, a întrebat jurnalista australiană. „Mi se pare amuzant felul în care ați început interviul”, a răspuns Alexei Pavlovski.

„E o întrebare directă”, a replicat Sarah Fergusson. „Prea directă”, a spus reprezentantul Federației Ruse în Australia, care a adăugat că se aștepta la întrebări „substanțiale” legate de politica Moscovei.

În cele din urmă, oficialul Moscovei a spus că nu a avut niciodată probleme legate de traiul în Rusia.

„N-am avut niciodată probleme cu trăitul în țara mea. Am trăit acolo 13 ani înainte de a fi numit ambasador. Niciodată nu am avut impresia că aș trăi într-o societate autoritară”, a spus ambasadorul rus.

Ulterior, Sarah Ferguson a făcut referire la afirmațiile reprezentantului lui Putin, care declarase că poporul australian „a fost spălat pe creier” pentru a ajuta Ucraina împotriva Rusiei.

„Invazia Rusiei în Ucraina a fost o acțiune criminală, iar armata rusă a terorizat civilii ucraineni. Pricepeți că nu e nevoie să fii spălat pe creier pentru a înțelege așa ceva?”, a spus Ferguson.