Cele mai recente date oficiale despre cutremurele din Turcia și Siria relevă că 6.256 de oameni și-au pierdut viața în ambele țări și aproape 30.000 sunt răniți, anunță televiziunea publică din Turcia TRTWORLD. Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență în 10 provincii, în timp ce salvatorii continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături.

În Turcia, au fost uciși de cutremur 4.544 de oameni, în timp ce alți 26.725 sunt răniți, a declarat un responsabil din cadrul Agenției de Dezastre a Turciei.

În Siria, responsabilii din cadrul structurilor de salvare au raportat 1.712 morți și 2.400 de răniți.

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, a declarat că au fost mobilizați în regiune 18.000 de jandarmi și aproape 10.000 de ofițeri de poliție. Turcia se confruntă cu unul din cele mai mari dezastre din istoria țării.

Luni, 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Rihter a devastat regiunea de Sud-Est a Turciei și o parte din Siria. Cutremurul a fost urmat de sute de replici.

România și R.Moldova au trimis salvatori în Turcia. Autoritățile de la Chișinău au exprimat condoleanțe familiilor îndurerate.

O mobilizare internațională are loc în aceste momente pentru a sprijini Turcia și Siria în eforturile de căutare și salvare a supraviețuitorilor precum și în tratarea acestora, după cutremurele ce au ucis mii de oameni.