Numărul oamenilor morți în cutremurele devastatoare din Turcia și Siria crește de la o oră la alta. Aproximativ 5.000 de oameni și-au pierdut viața în ambele țări anunță Televiziunea Publică din Turcia TRTWORLD. Presa internațională scrie despre producerea marți a unui nou cutremur în estul Turciei cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Rihter.

Potrivit celor mai recente informații oficiale, în urma cutremurului, în Turcia au murit 3.419 oameni. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Turciei Fuat Oktay. Cel puțin 20.426 de răniți au fost raportați și de AFAD.

În Siria, structurile de salvare  au raportat că cel puțin 1.602 de persoane au fost ucise și alte peste 2.400 au fost rănite.

Autoritățile sunt alarmate că numărul morților va continua să crească și replicile nu vor conteni.

Anterior, vicepreședintele Oktay a declarat că un total de 7.840 de persoane au fost salvate din dărâmături, în timp ce 11.022 de echipe de căutare și salvare lucrează pe teren. El a adăugat că 338.000 de victime ale cutremurului au fost găzduite în cămine, universități și adăposturi.

Turcia și Siria sunt lovite în ultimele două zile de cutremure devastatoare, acestea au înregistrat peste 300 de replici.

Specialiștii estimează că numărul morților ar putea crește până la 10.000 de oameni.