Abbas Gallyamov, fost redactor al discursurilor lui Vladimir Putin, în prezent analist politic, a declarat pentru CNN că pe măsură ce Rusia înregistrează tot mai multe pierderi în Ucraina, iar țara suferă din cauza sancțiunilor occidentale, rușii vor căuta pe cineva pe care să dea vina, transmite libertatea.

„Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut. Sunt tot mai multe cadavre care se întorc în Rusia, așa că rușii se vor confrunta cu mai multe dificultăți și vor încerca să găsească explicații de ce se întâmplă acest lucru, privind în jur la procesul politic, și își vor răspunde: «Ei bine, acest lucru se datorează faptului că țara noastră este guvernată de un vechi tiran, un vechi dictator»”, a spus Gallyamov, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin.

„În acest moment, cred că o lovitură de stat militară va deveni posibilă”, estimează Gallyamov, adăugând că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele 12 luni.

„Deci, într-un an, când situația politică se va schimba și va exista un președinte nepopular foarte detestat în fruntea țării și războiul va deveni foarte nepopular, iar ei trebuie să verse sânge pentru asta, în acel moment, o lovitură de stat devine o posibilitate reală”, a explicat analistul.

Abbas Gallyamov crede, de asemenea, că Vladimir Putin ar putea anula alegerile prezidențiale programate în martie 2024.

„Judecând după acțiunile sale, atunci când escaladează ceva fără să fie necesar, ar putea într-adevăr să anuleze alegerile. Fără o victorie asupra Ucrainei, el se va confrunta cu dificultăți cu rușii. Rușii nu au nevoie de el dacă nu este puternic. El ar putea într-adevăr să declare legea marțială și să anuleze alegerile”, a mai spus Abbas Gallyamov.