Poliția britanică a anunțat miercuri arestarea a încă trei bărbați la Manchester în ancheta vizând atentatul de luni seară, în care un atacator sinucigaș a ucis 22 de persoane și a rănit alte 59 după un concert de muzică pop, transmit agențiile internaționale de presă.

„Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în desfășurare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii.

Poliţia britanică a confirmat miercuri că una dintre persoanele arestate este fratele lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului, născut la Manchester din părinți de origine libiană. 

Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Abedi era cunoscut de serviciile de informații și „probabil nu a acționat singur”.

Guvernul a decis ca aproximativ 1.000 de militari să fie desfăşuraţi în mai multe locuri publice din ţară, pentru a evita noi atacuri teroriste, după cel de la Manchester Arena. În total, 3.800 de ofiţeri suplimentari vor patrula pe străzile din Regatul Unit.

--Amintim că o puternică explozie s-a produs luni seara, 22 mai, în timpul unui concert care avea loc la Manchester. Deflagrația s-a soldat cu 22 morți și 59 răniți. Autoritățile britanice au declarat că un terorist sinucigaș s-ar afla în spatele exploziei. Grupul terorist „Statul Islamic” (ISIS) a revendicat atacul, precizând că nu este vorba de un atentat sinucigaș, ci de explozia unui dispozitiv plantat în incinta Manchester Arena.

Sursa: Agerpres