Șeful Serviciului de informații militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat că Rusia aproape și-a epuizat arsenalul de rachete de înaltă precizie și că, până în prezent, Moscova nu a primit rachete balistice din Iran, informează CNN, preluată de Libertatea.

Kirilo Budanov a spus, la televiziunea ucraineană, că stocurile de rachete de înaltă precizie ale rușilor „se apropie deja de sfârșit”.

„Cu toate acestea, după cum vedem, au decis să meargă până la capăt, până la zero, ceea ce, de fapt, este foarte rău pentru însăși Federația Rusă, iar militarii de acolo sunt conștienți de această problemă”, a adăugat el.

CNN notează că nu este în măsură să verifice nivelul stocurilor de rachete rusești, care anterior a fost subestimat de către oficialii ucraineni.

„Există o producție de rachete noi, dar este absolut infimă, în comparație cu numărul uriaș pe care îl folosesc”, a declarat Budanov. „Sunt produse doar câteva tipuri de arme cu rachete de înaltă precizie”, a precizat şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene.

„În realitate, ei au [rachete] pentru încă câteva atacuri de amploare și vor ajunge la zero barat”, a susținut el.

Budanov a mai spus că „până în prezent, Iranul nu a livrat nicio rachetă balistică Rusiei”.

De asemenea, el a părut optimist cu privire la situația militară generală, spunând: „Ucraina a câștigat deja, toată lumea simte acest lucru. O înțelegem și noi. (…) Vor mai fi momente dificile, dar înfrângerea Rusiei este un lucru ca și făcut. Ei înșiși sunt foarte conștienți de acest lucru”.