Rusia şi Ucraina au anunţat marţi că au schimbat 60 de prizonieri fiecare, în cel mai recent dintr-o serie de astfel de schimburi, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a declarat că cei 60 de soldaţi ruşi eliberaţi vor fi transportaţi cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale şi suport psihologic.

În înregistrarea video distribuită de minister, bărbaţi în uniformă militară sunt arătaţi coborând dintr-un autobuz şi efectuând apeluri telefonice. "Totul este bine, sunt în viaţă şi bine. Voi fi acasă în curând", a spus un bărbat.

Andri Ermak, şeful de cabinet al preşedintelui Ucrainei, i-a salutat ca pe nişte eroi pe ucrainenii care s-au întors şi a spus că printre aceştia sunt zeci care au rezistat în oraşul Mariupol - inclusiv la oţelăria Azovstal - până când Rusia i-a forţat să se predea în luna mai.

"Continuăm să aducem înapoi apărătorii Mariupolului - în +lista celor 60+ de astăzi sunt 34 dintre ei, inclusiv 14 din Azovstal. Unii sunt răniţi şi vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina", a declarat Ermak.

Unii dintre cei eliberaţi au fost deţinuţi pe teritoriul Rusiei şi alţii la Olenivka, o tabără de prizonieri de război din regiunea Doneţk din Ucraina ocupată de ruşi, a spus el.

Ucraina a acuzat Rusia în iulie că a comis o crimă de război cu o lovitură asupra Olenivka care a ucis zeci de prizonieri. Rusia a declarat că Ucraina a tras în tabără.

Cele două părţi au schimbat sute de prizonieri într-o serie de schimburi în ultimele luni.