Cel puțin 34 de persoane și-au pierdut viața în tragedia care a avut loc în Anzii Cordilieri. Mai multe mașini și un autobuz au fost pur și simplu îngropate de căderea masivă de pământ declanșată de ploilor abundente din ultima perioada, relatează AFP. Printre victime sunt și trei copii, transmite Digi24.

O zonă de munte a căzut şi a îngropat mai multe vehicule, o motocicletă şi un autobuz de transport în comun cu aproximativ 30 de persoane la bord, anunță autoritățile columbiene.

„În total de 34 de persoane au murit şi nouă au fost rănite. Dintre cei răniţi, trei au reuşit să iasă în viaţă din autobuz şi alte şase persoane dintr-un vehicul particular care se afla de asemenea la locul” accidentului, a declarat pentru AFP directorul serviciilor de urgenţă columbiene (UNGRD), Diana Ramírez.

Inițial, preşedintele columbian Gustavo Petro anunţase 27 de morţi, între care trei minori, dar numărul victimelor a crescut între timp.

Autobuzul venea din oraşul Cali (sud-vest) şi mergea spre Quibdo (nord-vest), capitala departamentului Choco, traversând Anzii Cordilieri. Tragedia a avut loc într-o zonă cunoscută pentru producția de cafea, la aproximativ 230 km de capitala Bogota.

De la începutul lunii august, Columbia se află într-o stare de „dezastru naţional” din cauza celui mai grav sezon ploios din ultimii 40 de ani. Înainte de acest accident, ploile au provocat 271 de morţi şi 700.000 de sinistraţi în ultimul an.