Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a comparat relatările mass-mediei americane în legătură cu presupusele informaţii secrete oferite de preşedintele Trump Rusiei cu presa din perioada sovietică, informează The Associated Press.

Oficialul rus a afirmat cu aparent umor că unele instituţii media americane acţionează precum publicaţiile comuniste din Uniunea Sovietică, cunoscute pentru faptul că nu ofereau ştiri reale.

„Era o glumă în Uniunea Sovietică că nu e nicio ştire în ziarul Pravda (N.red. - „Adevărul” din limba rusă) şi nici un adevăr în ziarul Izvestia (N.red. - „Știri” din limba rusă)”, a declarat Lavrov, care a adăugat că are „impresia că multe instituţii media americane funcţionează bazându-se pe aceleași principii”.

Oficialul rus a mai afirmat că nu înţelege care era „secretul” în condiţiile în care, în urmă cu două luni, Statele Unite a impus o interdicţie asupra transportării de laptopuri în cazul curselor aeriene decolate din mai multe state din Orientul Mijlociu.

--Amintim că președintele rus, Vladimir Putin a subliniat miercuri că „schizofrenia politică” pare să ia amploare în Statele Unite. El s-a referit la anunțurile din presă potrivit cărora Donald Trump ar fi divulgat informații secrete ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

--Presa americană a relatat că Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak. Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Preşedinţia SUA a respins acuzaţiile.

La scurt timp, preşedintele Donald Trump a replicat pe Twitter că în calitate de preşedinte are autoritatea să divulge ce vrea şi nu a negat că a discutat informaţii clasificate, informează The Associated Press.

Sursa: Mediafax