Parlamentul European își bazează activitatea pe emoții, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru presa rusă, potrivit Al Jazeera. Reprezentantul președinției ruse a adăugat că Moscova ia foarte puțin în considerare deciziile Legislativului European, căruia "îi lipsește profesionalismul", transmite libertatea.ro

Peskov a făcut aceste afirmații după ce europarlamentarii au adoptat o rezoluție prin intermediul căreia au catalogat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, o măsură simbolică și care nu este obligatorie din punct de vedere juridic.

Nu este un secret pentru noi că, în ultimii ani, Parlamentul European nu ne-a iubit prea mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de presă TASS, controlată de statul rus. „În schimb, noi am avut puțină dorință de a ține cont de ceea ce se întâmplă acolo”, a mai spus Peskov. „Emoțiile sunt un lucru atât de schimbător. Astăzi, sunt rusofobe. Mâine, va fi altceva. Și atunci poate că va veni un moment de claritate”, a mai afirmat Peskov, adăugând că Rusia consideră că Parlamentul European nu are o abordare profesionistă.