Liderii ruși ar distribui un document în rândul militarilor în care se precizează numărul impresionant de trupe de care ar fi nevoie pentru a câștiga războiul din Ucraina, notează Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a conflictului care a izbucnit la 24 februarie la ordinul lui Vladimir Putin, transmite Hot News.

Este posibil ca liderii ruși să distribuie un document printre militarii ruși în care se afirmă că Rusia trebuie să mobilizeze cinci milioane de persoane pentru a câștiga războiul din Ucraina, o sarcină imposibilă pentru Federația Rusă, potrivit think tank-ului american, citând surse ucrainene.

Adjunctul șefului Statului Major General ucrainean, Oleksii Hromov, a declarat la 24 noiembrie că conducerea politico-militară a Federației Ruse a pregătit un document intitulat "Concluzia războiului cu NATO în Ucraina" și a început să îl distribuie printre militarii ruși.

Se pare că documentul identifică și deficiențele forțelor armate rusești.

Nu este clar dacă liderii ruși consideră cifra de cinci milioane ca fiind o țintă posibilă sau dacă este o cerință de forță proiectată de neatins, rezonabilă sau nu, care sugerează că nu-și pot atinge obiectivele în Ucraina.

Desfășurarea haotică și ineficientă a mobilizării parțiale a Rusiei, cu o țintă de 300.000 de persoane mobilizate, sugerează că mobilizarea a cinci milioane de ruși este o sarcină imposibilă pentru Federația Rusă.

Este posibil ca liderii ruși să fi redactat și distribuit acest document după model sovietic, care deviază responsabilitatea de la eșecurile de conducere strategică generală a războiului și plasează vina pe eșecurile operaționale și tactice ale armatei ruse.

Cu toate acestea, Hromov nu a oferit detalii suplimentare, iar ISW nu a reușit să obțină nicio coroborare sau raportare independentă cu privire la acest document.